Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

΄΄ Τα δύο άκρα της Ελλάδας επικοινωνούν΄΄

  Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε το πρωινό της Τετάρτης, όταν ο ταχυδρόμος ήρθε στο σχολείο μας και έδωσε στην κυρία μας ένα μεγάλο φάκελο. Η δασκάλα μας τον άνοιξε και την άλλη μέρα μας έδειξε μια υπέροχη φωτογραφία και διαβάσαμε το γράμμα των μαθητών του  τμήματος  της Ε΄2 του δημοτικού σχολείου Παλαγίας που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη. Με το γράμμα τους ήθελαν να γνωριστούμε καλύτερα.  Εμείς δεχτήκαμε ...

                                                                                           
                                                                                         Αλεξανδρούπολη 24/2/2014
                                                 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας
    Αγαπητοί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γραμβούσας σας χαιρετούμε από το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας. Είμαστε μαθητές του Ε΄2 τμήματος και θέλουμε να γίνουμε φίλοι μαζί σας. Η επικοινωνία αυτή θα μας δώσει μεγάλη χαρά.
  Το σχολείο μας βρίσκεται στην Παλαγία, ένα μικρό προάστιο, 4 χλμ. έξω από την Αλεξανδρούπολη. Έχουμε 8 τμήματα και 127 μαθητές συνολικά. Το κτίριο είναι σχετικά μικρό αλλά καινούριο και όμορφο. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο και από την αυλή του μπορούμε να δούμε το Θρακικό Πέλαγος. Το προαύλιο του σχολείου μας είναι αρκετά μεγάλο και εκεί υπάρχει το γήπεδο του μπάσκετ και του χαντμπωλ. Εκεί περνάμε ευχάριστα στα διαλείμματα και εκεί επίσης κάνουμε και το μάθημα της γυμναστικής. Δυστυχώς δεν έχουμε κλειστό γυμναστήριο. Το τμήμα μας αποτελείται από 6 αγόρια και 5 κορίτσια.
 Τα αγαπημένα μας μαθήματα είναι η Γυμναστική, η Ιστορία και τα Γερμανικά.
  Στον ελεύθερο μας χρόνο ασχολούμαστε με πολλά αθλήματα και παίζουμε πολλά παιχνίδια. Από αθλήματα τα αγαπημένα μας είναι το μπάσκετ, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο.
 Πραγματικά θέλουμε να γίνουμε φίλοι και να λάβουμε τα δικά σας νέα. Επίσης ευχόμαστε αυτό το γράμμα να είναι η αρχή μιας καινούριας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων.
  Με πολλή αγάπη οι μαθητές και η γυμνάστρια του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας.





                                                                                              Γραμβούσα 7/4/2014
                                               3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Γραμβούσας
     Αγαπητοί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας σας ευχαριστούμε για την ωραία έκπληξη που μας ετοιμάσατε.
     Εμείς είμαστε μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης και συμφωνούμε να συνεχίσουμε την επικοινωνία μαζί σας. 
    Το σχολείο μας βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Κρήτης, σε ένα μικρό χωριό που λέγεται Γραμβούσα. Πολύ κοντά μας είναι το λιμάνι της Κισάμου και η όμορφη παραλία του Μπάλου. Το κτίριο είναι παλιό αλλά έχει πολλές ανέσεις. Μεγάλες, φωτεινές αίθουσες, καλοριφέρ, υπολογιστές, που τις πιο πολλές μέρες είναι χαλασμένοι, μία μεγάλη αυλή (σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών) και γήπεδο με θέα τον κόλπο της Κισάμου και τα δύο ακρωτήρια της Γραμβούσας και της Σπάθας. Στην αρχή της φετινής χρονιάς ο Δήμος μας έβαψε τους εξωτερικούς τοίχους κι εμείς με τη βοήθεια των δασκάλων μας για να γίνουν ακόμα πιο όμορφοι τους ζωγραφίσαμε με διάφορα θέματα.     
     Το σχολείο μας ήταν 4/θέσιο, φέτος όμως μας πήρανε τον ένα δάσκαλο κι έγινε 3/θέσιο. Έτσι κάθε δασκαλος έχει δύο τάξεις. Αυτό είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβετε εσείς που κάθε τάξη έχει το δάσκαλο της.
      Όλοι οι μαθητές του σχολείου είμαστε 37, έχουμε όμως και γυμναστή και κυρία των αγγλικών και Ολοήμερο. Το Ολοήμερο μας αρέσει πολύ γιατί την περισσότερη ώρα παίζουμε παιχνίδια με την μπάλα. Και σε μας το καλύτερο μάθημα είναι η γυμναστική. Παίζουμε πολύ ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Μαθαίνουμε ακόμα και κρητικούς χορούς και μόλις μας δοθεί ευκαιρία την εκμεταλλευόμαστε.
     Αν θέλετε να δείτε τις δραστηριότητες μας τα δύο τελευταία  χρόνια μπορείτε να μπείτε στο Google και να γράψετε  ''Δημοτικό σχολείο Γραμβούσας''. Αμέσως θα εμφανιστεί μπροστά σας το σχολείο μας. Περιμένουμε τα σχόλια σας. 
     Επειδή πλησιάζει το Πάσχα, οι μικροί μαθητές του σχολείου μας που πηγαίνουν στην Α΄και Β΄ τάξη  σας εύχονται καλές γιορτές με μία πασχαλινή κάρτα και εμείς οι μεγαλύτεροι σκεφτήκαμε να σας στείλουμε μερικές κρητικές μαντινάδες σχετικές με τη φιλία, μιας και δεχτήκαμε να γίνουμε φίλοι.
    Σας χαιρετούμε από την όμορφη Γραμβούσα και σας ευχόμαστε καλή ξεκούραση!
   Περιμένουμε τα δικά σας νέα...
                                          Οι καινούριοι σας φίλοι!

Φίλος σημαίνει αντριγιά,                            Άμα σας ερωτούσανε
αγάπη, εμπιστοσύνη,                                 το τι θα πει φιλία
να θες νερό και να διψά                             απάντηση στο ερώτημα
 κι εσένα να το δίνει.                                 δε βρίσκεις με τη μία.


Εγώ δεν έχω την καρδιά                              Ο μερακλής ο άνθρωπος
για να μου δίνει αίμα                                  φαίνεται από την καρδιά του
την εχω για να αγαπώ                                 που αγαπά τσι φίλους του
τους φίλους σαν ΕΣΕΝΑ!!!                            σαν νάτανε παιδιά του.



Η φωτογραφία μας είναι τραβηγμένη την ώρα του διαλείμματος...
Περνάμε υπέροχα!!!
Δε συμφωνείτε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου